HARMONIKA KROMPIR: Najlepša i najukusnija večera od sastojaka koje već imate kod kuće
SPOLjA hrskav, a unutra mekan i sočan krompir biće savršena večera za svačiji džep!

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Većina nas bi krompir mogla jesti u sva tri obroka, a harmonika krompir zna da bude savršena večera ako se spremi po ovom receptu:
Sastojci:
- 8-10 srednjih krompira
- 200 g pančete
- 200 g gaude
- 2 dl kiselog mleka
- 1 žumance
- 1dl ulja
- origano
Priprema:
1. Krompir oguliti, oprati i iseći na kriške tako da su spojene na dnu, tj. da krompir izgleda kao harmonika.
2. Između svake kriške staviti komadić gaude umotan u komad pančete. Nije potrebno soliti ili dodavati začine. Krompir politi s malo ulja, pa preostali sir narendati po pripremljenom krompiru i posuti origanom. Peći na 200 stepeni.
3. Kiselo mleko umutiti sa jednim žumancetom, pa nakon pola sata pečenja preliti krompir i peći ga još 15 minuta (zavisno od veličine krompira). Servirati uz salatu po želji.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (2)