SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
MOŽDA niste ljubitelj plavog paradajza, ali u ovoj sočnoj letnjoj kombinaciji nećete moći da mu odolite.
![САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром](/data/images/2023-08-15/386463_patlidzan-peceni_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia
Sastojci
- 1 kom (400 g) patlidžana
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- 100 g kačkavalja
Nadev od paradajza:
- 1 kom (150-200 g) svežeg paradajza
- 1 kašika sosa od seckanog paradajza (gotov proizvod)
- 1 prstohvat soli
- 2 čena belog luka
- malo bibera mlevenog
- 2 lista svežeg bosiljka (može i suvog)
- malo maslinovog ulja
Nadev od pilećeg belog mesa i patlidžana:
- 150 g pilećeg belog mesa
- 1-2 šnite patlidžana
- 1 kašičica pesto sosa
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan oprati prepoloviti te izjednačiti polovine tako da se odreže šnita ili 2 da bi se dobile 2 iste polovine koje će te koristiti za nadev od piletine.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta. Dok se patlidžan peče pripremiti nadev od paradajza i nadev od piletine i patlidžana.
Paradajz oljuštiti i iseći na sitne kockice. Beli luk sitno iseckati. Listove svežeg bosiljka iseckati na rezančiće. Na maslinovom ulju propržiti beli luk. Kada zamirišite dodati iseckani sveži paradajz, 1 kašiku sosa od seckanog paradajza, prstohvat soli, malo bibera i bosiljak i kratko propržiti dok sok ispari.
Pileće belo meso iseći na sitne kockice i naglo propržiti na maslinovom ulju.
Propržen patlidžan dodati proprženoj piletini, dodati kašičicu pesta i promešati. Nakon protoka od 30 minuta posudu sa pečenim patlidžanom izvaditi iz rerne (rernu ne isključivati).
Kašikom pritiskati kockice patlidžana da se dobije udubljenje.
Svaku polovinu premazati sa nadevom od paradajza, pa staviti nadev od piletine i patlidžana i na kraju posuti sa rendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče oko 15 minuta.
(Recepti.com)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![DAVID NAS JE LAGAO OD POČETKA, BIO JE SVE VREME U SRBIJI Najbolja drugarica nestale Ane Knežević za Novosti: Hvala srpskoj policiji DAVID NAS JE LAGAO OD POČETKA, BIO JE SVE VREME U SRBIJI Najbolja drugarica nestale Ane Knežević za Novosti: Hvala srpskoj policiji](/data/images/2024-06-18/497570_1_kf.jpg?time=1718709438)
"DAVID NAS JE LAGAO OD POČETKA, BIO JE SVE VREME U SRBIJI" Najbolja drugarica nestale Ane Knežević za "Novosti": Hvala srpskoj policiji
SREĆNI smo što se dogodilo hapšenje u slučaju nestanka Ane Knežević. Hapšenje Davida nije bilo iznenađenje za nas, posebno zbog toga što je od samog početka lagao gde se nalazi. Zahvalni smo srpskoj policiji na istrazi i na svemu što rade kako bi pravda bila zadovoljena.
18. 06. 2024. u 13:03
![HAOS UOČI DOLASKA PUTINA: Poginuli severnokorejski vojnici HAOS UOČI DOLASKA PUTINA: Poginuli severnokorejski vojnici](/data/images/2022-10-15/276546_shutterstock-133490936_kf.jpg?time=1718701668)
HAOS UOČI DOLASKA PUTINA: Poginuli severnokorejski vojnici
VOJSKA Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja nakon što su severnokorejski vojnici nakratko prešli demilitarizovanu zonu (DMZ) koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju, navedeno je saopštenju Zajedničkog načelnika štabova zemlje (ZKS).
18. 06. 2024. u 10:59
![ZAVRŠILA U NARODNOJ KUHINJI Naša poznata glumica (77) živi na rubu egzistencije: Suprug preminuo, sin se zamonašio, ja gladujem ZAVRŠILA U NARODNOJ KUHINJI Naša poznata glumica (77) živi na rubu egzistencije: Suprug preminuo, sin se zamonašio, ja gladujem](/data/images/2024-06-18/497602_99536-vesba-orig_kf.jpg?time=1718700308)
ZAVRŠILA U NARODNOJ KUHINjI Naša poznata glumica (77) živi na rubu egzistencije: "Suprug preminuo, sin se zamonašio, ja gladujem"
GLUMICA Vesna Pećanac danas puni 77 godina.
18. 06. 2024. u 10:45
Komentari (0)