RUČAK KOJI VOLE SVI: Kako se sprema čuvena karađorđeva šnicla?
KARAĐORĐEVA ŠNICLA je uvek siguran izbor za ručak

Foto: privatna arhvia
Sastojci za karađorđevu šniclu:
- 150 g kačkavalja
- 150 g suvog mesa
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- začin za meso
- so
- 3 jaja
- ulje
Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.
Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle. Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.
Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!
Preporučujemo

SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55

ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29

KAKO DA SUPA BUDE BISTRA I ŽUTA? Dva jednostavna trika naših baka
03. 02. 2023. u 22:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (1)