JELO ZA DOMAĆICE-POČETNICE: Ne znate šta za ručak - idite na provereno i lako (RECEPT)
PILAV je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Foto: A. M.
Ne znate šta biste za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.
Sastojci za pilav:
* šolja pirinča po osobi Foto: A. M.
* veliko belo meso
* 1 crni luk
* 1 kocka supe
* so, biber, suvi začin
Pilav - priprema:
Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.
Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Foto: A. M.
Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.
Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)