SLATKO OD KRUŠKI ZA ZIMU: Slatki ukus detinjstva u tegli

Milena Tomasevic

27. 09. 2025. u 12:30

„Ove kruške u sirupu su ukus detinjstva. Savršene za kolače, deserte ili jednostavno za zimsko veče uz šolju čaja.

СЛАТКО ОД КРУШКИ ЗА ЗИМУ: Слатки укус детињства у тегли

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 2 kg zrelih krušaka
  • 1 l vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • nekoliko karanfilića

Priprema:

Priprema voća: Kruške oljuštiti, iseći na četvrtine i ukloniti koštice.

Sirup: U šerpi prokuvati vodu sa šećerom i limunovim sokom – dobićete bistar i mirisan sirup.

Punjenje tegli: U sterilisane tegle složiti kruške i dodati po 2–3 karanfilića.

Prelivanje: Kruške preliti vrućim sirupom do vrha i odmah zatvoriti poklopcima.

Pasterizacija: Tegle staviti u duboku šerpu s vodom (do ¾ visine tegli) i pasterizovati 20 minuta od trenutka ključanja.

Hlađenje: Izvaditi tegle, okrenuti ih naopačke, pokriti ćebetom i ostaviti da se potpuno ohlade.

Prijatno!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub