RECEPT KOJI SVI TRAŽE: Domaća tiramisu čokolada

Новости онлајн

23. 07. 2025. u 11:58

DESERT koji se pravi lako, a nestaje brže nego što ste ga izvadili iz kalupa.

РЕЦЕПТ КОЈИ СВИ ТРАЖЕ: Домаћа тирамису чоколада

Foto: Printskrin Youtube/@noa.shapiro

Osvežavajući letnji desert, kremast i lagan.

Sastojci:

* 100 g bele čokolade
* 120 g crne čokolade
* 120 g maskarpone sira
* 3 biskvita (piškote ili obični suvi biskviti)
* 1 kašika ekstrakta kafe
* ½ kašičice instant kafe u prahu 
* ½ kašičice gorkog kakaa (za posipanje u kalup)
* malo mlevenih zrna kafe (opciono)

Priprema:

Kad spojite eleganciju čokolade sa kremastim ukusom omiljenog italijanskog deserta, dobijate pravu malu poslasticu. Prave se jednostavno, u silikonskom kalupu za praline ili štanglice.

Istopite belu i crnu čokoladu odvojeno na pari ili u mikrotalasnoj. 

U maskarpone dodajte ekstrakt kafe i instant kafu u prahu pa dobro sjedinite. 

Biskvite izmrvite rukom ili štapnim mikserom na sitno, pa dodajte u fil i promešajte. 

Po želji, u smesu dodajte i malo mlevenih zrna kafe za jači ukus.

Predlog:

Koristite kvalitetnu čokoladu jer je ukus glavni adut ovog deserta. Ako želite efekat klasičnog tiramisua, možete dodati i kap likera od kafe u fil – ali vrlo malo.

U svaki otvor silikonskog kalupa stavite malo gorkog kakaoa – to će biti dekorativna baza.

Prelijte sloj istopljene bele čokolade, pa ostavite kratko da se stegne. Zatim stavite tiramisu fil i poravnajte. 

Na kraju prelijte crnom čokoladom. 

Stavite kalup u frižider na minimum 2 sata, a zatim pažljivo izvadite čokoladu.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI: Rođaka (20) nađena mrtva, pronađeno i oružje - policija se oglasila o smrti studentkinje