SPREMA SE BRZO I LAKO, A SOČNA JE I MEKANA: Za ovu picu ne treba da mesite testo

Новости онлајн

05. 06. 2025. u 07:00

TAKOZVANO tečno testo za picu je mekano, a fil ostaje sočan i kad se ispeče.

СПРЕМА СЕ БРЗО И ЛАКО, А СОЧНА ЈЕ И МЕКАНА: За ову пицу не треба да месите тесто

Foto: Printskrin Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ova pica je spas u zadnji čas kad nemate vremena da mesite testo, samo izmešate sastojke, izlijete ih u pleh i ispečete.

Sastojci:

  Za testo: 

* 250 ml kefira
* 160 g brašna
* 1 jaje
* pola kašičice soli
* pola kašičice šećera
* 1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašika biljnog ulja

 Za fil: 

* 160 g sira
* 150 g šunke
* 3 - 4 šampinjona
* po ukusu crnog luka

Priprema:

Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i promešajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smese za palačinke.

Iseckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.

Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite fil preko tečnog testa. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.

Prijatno!

(Stil/Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)