SPREMIĆETE GA ZA SAMO 15 MINUTA: Najkremastiji spanać ikada, savršen uz meso, ili pečena jaja
AKO volite kremaste i nežne ukuse, ovaj spanać sa mlekom biće vaš novi favorit!
Foto: Profimedia
Brzo se priprema, savršeno ide uz pire, jaja ili meso, a toliko je ukusan da možete da ga jedete i samog - kašikom, direktno iz šerpe.
Sastojci Količina
* Spanać 500 g
* Beli luk 2 čena
* Brašno 2 kašike
* Ulje ili puter 2 kašike
* Mleko 300 ml
* So i biber po ukusu
* Muskatni orah prstohvat
Priprema:
Ako koristite svež spanać, dobro ga operite, očistite i kratko obarite u slanoj vodi (2-3 minuta), zatim procedite i sitno iseckajte. Ako koristite smrznuti spanać, samo ga odmrznite i ocedite višak vode. U šerpi zagrejte ulje ili puter, dodajte sitno seckan beli luk i kratko propržite. Dodajte brašno i stalno mešajte dok ne dobijete svetlu zapršku. Polako sipajte mleko uz neprestano mešanje da ne bude grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne u glatku kremastu masu. Umešajte iseckani spanać, dodajte so, biber i prstohvat muskatnog oraščića ako volite. Kuvajte još 5-10 minuta na tihoj vatri da se svi ukusi sjedine.
Prijatno!
(SuperRecepti RS)
Preporučujemo
NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45
KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa
02. 05. 2025. u 11:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)