POSNE KNEDLE ZA SUPU: Jednostavno se prave, a svima će se dopasti
Ako tražite laganu i jednostavnu zamenu za klasične knedle, ove posne griz knedle bez jaja su odličan izbor! Mekane, nežne i savršeno upijaju ukus supe ili čorbe, a pripremaju se brzo i lako od osnovnih sastojaka.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g griza
- 150 ml vode
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice soli
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
U šerpi zagrejati vodu sa solju i uljem dok ne provri. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati griz uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodati prstohvat praška za pecivo i dobro promešati. Ostaviti smesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz upio tečnost i smesa se malo stegla.
Kašičicom uzimati deo smese i vlažnim rukama oblikovati knedle. Ako je smesa previše mekana, dodati još malo griza. U šerpu sa ključalim povrtnim bujonom (za supu) pažljivo spuštati knedle. Kuvati na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok ne omekšaju i postanu lagane.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)