SAVRŠEN RECEPT ZA NAJBRŽE MAFINE: Ukusni i slatki, bilo kao dezert ili zdrava užina
Mafini su poslastica koja predstavljaju pravi užitak, a ono što ih čini posebno privlačnim je njihova jednostavnost i mogućnost da ih prilagodite svom ukusu, a da uvek ispadnu veoma ukusni.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 velike zrele banane
- 2 velika jaja
- 180 g ovsenih pahuljica
- 50 ml ulja
- 60 ml javorovog sirupa (ili meda)
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- ¼ kašičice soli
Priprema:
Zagrejati na 180 stepeni. Izgnječite banane i napravite pire. Stavite sve sastojke u blender. Sve dobro mešajte minut-dva dok se ne formira glatko testo. Podeliti testo u kalupe za mafine. Navedena količina treba da budu dovoljne za 10 mafina. Pecite oko 25 do 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine mafina. Izvadite ih iz kalupa i ostavite da se malo ohlade. Poslužite toplo uz dodatak svežeg voća ili prelivom po želji.
(trpeza)
Preporučujemo
MAFINI SA CRNOM ČOKOLADOM I KUPINAMA: Brza i ukusna poslastica
22. 03. 2025. u 12:00
JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić
DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)