NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
Bilo da ih spremate kao prilog ili samostalni ručak ili večeru, ovo jelo će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Tikvice 2 srednje
- Jaja 2
- Brašno 100 g
- Prezle 100 g
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (oko 0.5 cm debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno. U treću posudu stavite prezle.
Uvaljajte svaki kolut tikvice prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite tikvice sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Pohovane tikvice stavite na papirni ubrus da upije višak ulja. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.
(superrecepti)
Preporučujemo

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

BESNOSLOVNA CIFRA - HRVATI "NAVALILI": Koliko će Tompson zaraditi od koncerta na zagrebačkom hipodromu?
HRVATSKI pevač je u promet pustio 19.000 komada odeće, koji su razgrabljeni u rekordnom roku. Prema nekim izvorima, od koncerta će ukupno zaraditi 20 miliona evra
15. 06. 2025. u 10:33
Komentari (0)