NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
Bilo da ih spremate kao prilog ili samostalni ručak ili večeru, ovo jelo će vas oduševiti.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Tikvice 2 srednje
- Jaja 2
- Brašno 100 g
- Prezle 100 g
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (oko 0.5 cm debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno. U treću posudu stavite prezle.
Uvaljajte svaki kolut tikvice prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite tikvice sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Pohovane tikvice stavite na papirni ubrus da upije višak ulja. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.
(superrecepti)
Preporučujemo
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)