POHOVANE PALAČINKE SA MLEVENIM MESOM I POVRĆEM: Spolja hrskave, a unutra sočne, probajte ih uz ove sastojke i nećete pogrešiti
Pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem su jak i izdašan obrok za svaki dan.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 50 ml mineralne vode
- 175 g brašna
- 1 prstohvat soli
- ulje za prženje
Za punjenje:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 mala šargarepa, narendana
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika ulja
- so i biber po ukusu
- seckani peršun
Za prženje:
- 2 jajeta
- 200 g prezle
- ulje za prženje
Priprema:
Da biste napravili palačinke, pomešajte jaja sa solju u činiji, dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte mleko i brašno i ponovo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite palačinke u tiganju podmazanom sa malo ulja, sa obe strane, dok ne postanu zlatne. Odložite ih naslagane jednu na drugu.
Za fil propržite luk u tiganju na ulju dok ne postane providan. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 2-3 minuta. Dodajte zatim mleveno meso i dobro promešajte sa lukom i šargarepom u tiganju. Pržite dok meso ne porumeni. Dodajte paradajz pastu, snažno mešajući sastojke i ostavite da se kuvaju zajedno oko 10-15 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, a na kraju dodajte seckani peršun. Na svaku palačinku stavite izdašnu količinu fila i umotajte palačinke. Svaku palačinku umočite u razmućeno jaje, a zatim u prezle, pazeći da budu dobro premazane. U dubokom tiganju zagrejte dovoljno ulja i pržite palačinke sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave.
(stvarukusa)
Preporučujemo
 
                    
                    PALAČINKE IZ RERNE KOJE MORATE DA PROBATE: Prave se brže i lakše od običnih, a još su ukusnije
24. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
 
                    
                    LAZANjE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
24. 01. 2025. u 13:00Novosti online
 
                    
                    JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online
 
                    
                    PALAČINKE SUZET: Recept za otmenu poslasticu koja je na meniju i u najprestižnijim restoranima
28. 12. 2024. u 13:00Novosti online
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)