SPREMAN JE ZA MANJE OD 15 MINUTA: Domaći sos od malina, lagan i savršen za prelivanje poslastica
DOMAĆI sos od malina je lagan i savršen za prelivanje jogurta, sladoleda, kolača i drugih poslastica.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Spreman je za manje od 15 minuta i dodaje voćni ukus svakom desertu. Evo i kako da napravite sos!
Sastojci:
500 g nezaslađenih malina
93 g šećera
60 g džema od malina bez semenki
2 kašike kukuruznog skroba
30 ml hladne vode
Recept za domaći sos od malina:
Stavite maline u šerpu na srednju vatru i kuvajte 5 minuta. Dodajte šećer i džem od malina i ostavite da provri. Kuvajte 3 minuta. U maloj posudi umutite kukuruzni skrob i vodu dok smesa ne postane glatka. Dodajte kukuruzni skrob u mešavinu malina i kuvajte 1 minut ili dok se sos ne zgusne. Uživajte!
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)