PROBAJTE PRŽENE BANANE: Ukus ovog deserta oduševiće sve gurmane koji vole jednostavna i ukusna jela
Probajte bananu pripremljenu na malo drugačiji način.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 banane,
- 3 kašike šećera,
- 2 kašike meda,
- 70 g putera,
- cimet po ukusu,
- 50 ml soka od pomorandže,
- sladoled ili šlag za serviranje
Priprema:
Oguljene banane uzduž i popreko prepolovite i dobićete 12 komada. U teflonskom tiganju otopite puter i kada se zagreje, poređajte banane koje ste posuli cimetom. Okrećite banane tako da se zarumene sa obe strane, ali samo po minut-dva, da se ne raspadnu. Izvadite banane na tanjir, a u istom tiganju otopite šećer i med. Mešajte i kada se sve blago karamelizuje, ulijte sok od pomorandže. Mešajte do željene gustine sosa i time prelijte banane.
(žena/blic)
Preporučujemo

BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)