SLANA ROZEN TORTA: Sloj jedan, pa drugi, očas posla gotova
Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 g majoneza
- 380 ml kisele pavlake
- 150 g krem sira
- 1 pakovanje slanih kora za rozen tortu
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
Priprema:
U činiji pomešajte majonez, pavlaku i krem sir. Podelite smesu u dva dela. U jedan deo stavite rendani kačkavalj, a u drugi rendanu šunku. Filujte korice naizmenično, prvo jednim, a onda drugim filom. Na kraju završite rendanim kačkavaljem. Najbolje je tortu praviti danas za sutra, da bi kore omekšale i lakše se sekle. Tortu secite na štanglice i servirajte. (trpeza)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)