POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne
Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 150 g parmezana
- 150 g prezli
- 1 kašičica origano
- svež bosiljak
Priprema:
Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom.
Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice.
Tikvice poređajte u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S nekih 15 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
SLANI MAFINI OD STAROG HLEBA, SLANINE I PAVLAKE: Jednostavno odlični
08. 05. 2024. u 16:02
PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
07. 05. 2024. u 16:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)