DOMAĆI JOGURT: Gust i kremast, a recept za njegovu pripremu je vrlo jednostavan
Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni.
Sastojci:
- 1 kocka leda
- 2 l punomasnog mleka
- 50 g kisele pavlake
- 3-4 kašike punomasnog jogurta
Priprema:
Istrljajte kocku leda po dnu lonca da sprečite opekotine. Dodajte mleko i pavlaku i kuvajte na laganoj vatri, dok se oko ivica ne stvore mehurići, na 180 do 200 stepeni. Povremeno mešajte dok se zagreva.
Skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi do 110 do 120 stepeni. Potopite lonac u ledenu vodu i pustite da se ohladi često mešajući mleko da se ravnomerno ohladi.
Prebacite pola šolje mleka u činiju i umutite sa jogurtom dok ne postane glatko. Vratite ovu mešavinu u ohlađeni lonac i poklopite ga. Lonac umotajte u veliki peškir i stavite ga na toplo poput rerne sa upaljenim svetlom.
Ostavite jogurt da odstoji od šest do 12 sati, dok ne postane gust. Što duže stoji, biće oštriji. Prebacite lonac u frižider i ohladite još najmanje četiri sata, nastaviće da se zgušnjava dok se hladi.
Možete smesu iz lonca premestiti u drugi sud.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SU SAMO UŠLI, NIJE BILO ODBRANE I OTPORA Ukrajinski komandir o Harkovu: Neko nije napravio utvrđenja, opet gubimo ljude
KAO KOMANDANT specijalne izviđačke jedinice, Denis Jaroslavski se borio u iznenadnoj ofanzivi Ukrajine u Harkovu u jesen 2022. godine, koja je potisnula početnu rusku invaziju sve do granice.
12. 05. 2024. u 18:00
GRCI HITNO REAGOVALI NA POSTUPAK SILjANOVSKE DAVKOVE: Izostavila reč "Severna" iz naziva države
MINISTARSTVO spoljnih poslova Grčke ocenilo je danas da je prilikom polaganja zakletve predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove koja nije izgovorila puno ime države, već samo reč "Makedonija", došlo do flagrantnog kršenja Prespanskog sporazuma od kojeg, kako upozorava, zavise i bilateralni odnosi Atine i Skoplja.
12. 05. 2024. u 17:08
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)