KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.
Foto: Privatna arhiva
Ako ispratite recept kako treba, sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkiši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.
Ulje
Koristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.
Jogurt ili kefir
Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.
Ne preterujte sa jajima
Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)