KAKO DA DINSTATE LUK, A DA NE USMRDITE KUĆU: Profesionalni kuvari otkrivaju tajnu

Novosti online

22. 03. 2024. u 11:00

Svako ko rado kuva i jede domaću hranu, zna koliko se miris luka tokom kuvanja zna raširiti po celoj kući i uvući u odeću, no, postoji vrlo jednostavan trik kako smanjiti njegov intenzitet, gotovo na minimum.

КАКО ДА ДИНСТАТЕ ЛУК, А ДА НЕ УСМРДИТЕ КУЋУ: Професионални кувари откривају тајну

Foto Shutterstock

Šefovi kuhinje tokom dinstanja luka u lonac ubace malo sode bikarbone i šećera. Osim što taj trik smanjuje jačinu mirisa, doprinosi i boljoj teksturi i ukusu samog luka.

Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tokom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi.

Takođe, nakon rezanja luka, događa se nešto što neke domaćice ili domaćini ne vole. To je kada se u koži na prstima uvuče miris kojeg se potom nije lako rešiti. U tom slučaju posegnite za malo sirćeta, protrljajte njime dlanove i prste, a onda operite sapunom. Trebalo bi da vam ruke više ne mirišu na luk.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave