EVO KOJE SU TRI NAJČEŠĆE GREŠKE: Mnogi ih prave kad kuvaju krompir

Novosti online

20. 03. 2024. u 14:41

SVI obožavaju krompir, namirnicu koja je deo mnogih jela, a često i prilog.

ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Foto Shutterstock

1. Ljuštite sirov krompir

Mnogi oljušte krompir pre nego što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom, jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.

Foto Shutterstock

2. Kuvate ga u ključaloj vodi

Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.

Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.

Foto Shutterstock

3. Proveravate viljuškom da li je kuvan

Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.

Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta. Pet minuta duže biće potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.

(Super Žena/B 92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave