KAD IH JEDNOM SPREMITE, ZNAĆETE ZAŠTO JE OVO JELO TOLIKO POPULARNO: Hrskavi i mirisni kolutići luka, pa još sa sosom od rena
SAMO oni koji nisu probali mogu da pomisle da je pohovanje kolutića crnog luka uzaludan posao.
Sastojci:
* ljubičasti ili crni luk, 3 veće glavice
* kisela voda, 100 ml
* instant pire od krompira, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1/2 kašičice
* prezle, po potrebi
* ulje za prženje, 300 ml
ZA SOS OD RENA:
* ren iz teglice, 50 g
* majonez, 50 g
* mirođija, po ukusu
* vlašac (vrsta luka), po ukusu
* limun, sok, 1 komad
Priprema:
- Prvo pripremite sos i stavite ga u frižider da se hladi dok pohujete luk. Ren, pavlaku i majonez izmešajte, pa dodajte sitno iseckan vlašac (vrsta luka) ili mirođiju. Luk oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra i razdvojite ih po sastavima.
Izmešajte brašno, instant pire i začine, pa polako dodajte kiselu vodu dok ne dobijete testo malo gušće od smese za palačinke. Kolutove luka umačite u ovu smesu, a zatim u prezle i pržite na vrelom ulju. Čim porumene s obe strane, izvadite ih na papirni ubrus.
Odmah poslužite uz sos od rena.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)