HIT, HIT, HIT! Papardele u mlečnom sosu od jaja
PRIDRUŽITE se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, i zavolećete sigurno ukus jednostavnog sosa.
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 300 g
* so,1 kašičica
ZA SOS:
* mleko, 1 l
* jogurt, 250 ml
* kajmak, 100 g
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
Priprema:
- Na radnu površinu sipajte brašno, prstima oblikujte udubljenje u sredini, i tu stavite so i razbijte jaja. Prstima pomešajte jaja i brašno, dobro sjedinite sastojke tako što ćete mesiti testo dlanovima okrećući testo u smeru kazaljke na satu.
- Kad testo postane glatko i elastično, napravite kuglu i ostavite testo da se odmori desetak minuta, pa ponovo mesite dlanovima. Podelite testo nožem na delove, a onda na pobrašnjenoj površini oklagijom ili mašinicom za testeninu rastanjite trake na debljinu jednog milimetra. Ako široke taljatele, papardele, pravite ručno, onda trake dobro pospite brašnom, urolajte ih i nožem secite na šire trake, a potom ih rastresite po pobrašnjenoj krpi. Sušite ih pola sata pre kuvanja.
- Potopite testeninu u mleko i ostavite da stoje 20 minuta, a zatim zagrejte na tihoj vatri i kuvajte mešajući da omekšaju.
- Odvojeno ulupajte jaja, dodajte ulje, jogurt i omekšali kajmak, pa posolite i pobiberite.
Sve ubacite u vruću testeninu koju ste sklonili s vatre i dobro promešajte. Po potrebi dodajte suvi biljni začin i poslužite posuto italijanskom mešavinom začina. Ovu testeninu možete kratko da zapečete u rerni.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)