ZA LJUBITELJE PAŠTETE: Prepečen hleb sa namazom od graška - Kada probate ovu kombinaciju, nećete moći da odolite
IAKO možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* 260 g graška
* 2 kašike naseckanog peršunovog lista
* 1 kašika naseckanog svežeg vlašca
* 1 manji čenj belog luka
* ½ limuna (izrendana kora i oceđen sok)
* 100 g sira
* pola kašikice vegete
* crni biber
* 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 4-8 kriški hleba ( tostirani)
* 4-8 meko kuvanih jaja
Priprema:
Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu.
U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlašac, naseckani beli luk, narendanu koricu i kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mleveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.
Na tostirano parče hleba nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.
Savet
Konzervu graška prvo malo otvorite da ocedite tečnost, a zatim otvorite do kraja.
(Trpeza)
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)