NAJJEDNOSTAVNIJA LJUTENICA: Ko voli DA MALO ZALJUTI, neka zimnici doda par tegli ovog specijaliteta

04. 09. 2023. u 15:30

Ljute papričice dozirajte po ukusu, samo pazite da ne preterate s njima da kasnije ne bi bilo da vam nismo rekli.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА ЉУТЕНИЦА: Ко воли ДА МАЛО ЗАЉУТИ, нека зимници дода пар тегли овог специјалитета

Foto: Jutjub/Printskrin/Aashpazi.com

Sastojci:

* 3 kg crvenog zrelog paradajza

* 1/2 kg ljutih papričica

* 2 dl ulja

* 2 dl sirćeta

* 1 kašika bibera u zrnu

* 1 kašika soli

* 2 dl ulja

* 2 dl sirćeta

* 1 kašika bibera u zrnu

* 1 kašika soli

Priprema:

1. Paradajz oprati i kratko obariti u vreloj vodom pa neka odstoji u njoj oko pola sata. Oljuštiti ih i iseckati na sitno. Kuvajte ga bez ikakvih dodataka 30 minuta.

2. Papričice oprati, odstraniti im peteljke, jednom ih bocnuti viljuškom pa ih kuvati u mešavini sirćeta, ulja, bibera i šećera 15 minuta.

3. Zajedno sa sokom u kom su se kuvale papričice dodati paradajzu pa sve zajedno krčkati još 30 minuta. Na kraju umešati krupnije iseckan beli luk, so, peršun, lovorov list, kuvati još nekoliko minuta pa isključiti šporet. Sve dobro promešati.

4. Zagrejati tegle u rerni na 100 stepeni pa ih napuniti vrućom ljutenicom. Zatvoriti ih i dobro umotati u ćebe. Ostaviti ih da tako odstoje 24 sata pa ih staviti u ostavu.

(Kurir Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA POSLA! Ameri zatečeni, evo gde je Nikola Jokić otišao posle čuda Denvera u Oklahomi (VIDEO)