NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme - prosto savršen doručak!

Novosti onlajn

03. 09. 2023. u 07:05

DONOSIMO vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite. Kačamak je jedno od omiljenih starinskih obroka, za čiju pripremu ne treba mnogo vremena, a smatra se i jednim od najzdravijih jela koja čiste creva i tope kilograme.

НЕМА ЗДРАВИЈЕГ И ЈЕДНОСТАВНИЈЕГ ОБРОКА ОД КАЧАМАКА: Чисти црева и топи килограме - просто савршен доручак!

Foto: Jutjub/Printskrin/

To je obrok koji je napravljen od belog ili žutog kukuruznog griza. Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Najvažnija stvar kod ovog jela je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost.

Sastojci:

  • 300 g žutog kukuruznog brašna
  • 1/2 litre vode
  • so

U kačamak možete dodati i jednu kocku margarina, za puniji ukus.

Priprema:

Vodu sipajte u šerpu, malo posolite i pustite da provri. Zatim sipajte brašno u tankom mlazu i neprekidno mešajte da se ne bi stvarale grudvice.

Kuvajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.

Služenje:

Vruć kačamak može se, prema tradiciji, poslužiti na razne načine:

Preliven mlekom i posoljen – da, dobro ste pročitali POSOLjENO mleko;

Druga opcija: U tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati perca luka ili praziluk, malo aleve paprike i uz mešanje kratko propržiti, pa odozgo namrviti sir;

Treća opcija: U tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati mlevenu papriku (paziti da ne izgori).

Dodatke birajte u skladu sa tim da li postite ili ne.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)