DORUČAK ZVANI "VITAMINSKA BOMBA": U jednom obroku je sve što vam je potrebno za ceo dan - može da se ponese i na posao

Novosti online

15. 08. 2023. u 08:00

Kada pojedete ove palačinke, budite sigurni da ste u telo uneli samo zdrave vitamine i minerale

ДОРУЧАК ЗВАНИ ВИТАМИНСКА БОМБА: У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

Foto: Jutjub/Printskrin/Pratik Yemek Tarifleri

Naš predlog za današnji doručak su palačinke sa tikvicama i povrćem:

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1,5 šolje toplog mleka (300 ml)
  • 1,5 šolje tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 3,5 šolje brašna (420 grama)
  • 3 tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • svež peršun
  • 1 krompir
  • 120 grama sira
  • ulje za prženje

Priprema: Umutiti jaja, pa dodati mleko, vodu, šećer, so i promešati. Dodati kvasac i brašno i sve izmešati i ostaviti 15 minuta da testo nadođe. Iseckati tikvice pa ih posoliti i ostaviti da puste višak vode. Iseckati papriku, luk, peršun i izrendati krompir. U testo dodati isceđene tikvice i iseckano povrće, promešati pa pomalo sipati na zagrejan teflonski tiganj i pržiti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima