NAJBOLJE KNEDLE SA ŠLJIVAMA KOJE USPEVAJU ČAK I POČETNICIMA: Postoje 2 cake uz koje nema greške
Donosimo vam recept za najbolje knedle sa šljivama, koje uspevaju čak i početnicima. Tajna mekanih knedli leži u tome da testo bude gnjecavije i mekše, a da se knedle odmah spuštaju u vodu čim ih formiramo.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Sastojci:
- 1 kg neočišćenog krompira
- 2 jaja
- malo soli
- 250 g brašna
- 2 kašike ulja
- 15 šljiva
- 300 g prezli
- 100 ml ulja
Priprema:
Oguliti krompir i staviti u šerpu da se kuva. Nakon što se krompir skuvao, procediti vodu i dobro ga ispasirati. Sipati ulje u tiganj i staviti da se zagreje, pa dodati prezle, pa propržiti oko 5 minuta na tihoj vatri. U pire krompir dodati dva jajeta, pa dobro promešati i sipati postepeno brašno. Testo uzimati supenom kašikom i malo ga razvucite na dlanu. Na testo stavite očišćenu šljivu koju ste prethodno s spoljašnje strane uvaljali u brašno, a u sredinu šljive stavili malu kašičicu šećera. Preko šljive prevucite testo i oblikujte malu lopticu. Lopticu odmah spustiti u vodu dok ključa. Postupak ponavljati dok se testo ne potroši. Kada su kuvane, knedle vadoiti u tiganj sa prezlama, uvaljati ih u prezle sa svih strana pa vaditi na tanjir. Zatim ih posuti šećerom.
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)