PITA OD POVRĆA BEZ KORA: Jednostavno, lagano i puno ukusa!

Milena Tomasevic

04. 11. 2025. u 09:30

OVA pita bez kora od povrća biće savršen izbor za brz, zdrav i ukusan obrok.

ПИТА ОД ПОВРЋА БЕЗ КОРА: Једноставно, лагано и пуно укуса!

FOTO: Novosti

Kombinacija rendanog krompira, šargarepe, paprike i sira daje jelu punoću, dok pečenje u rerni obezbeđuje hrskavu površinu i mekanu, sočnu unutrašnjost.

Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • 1 šargarepa
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 veza vlašca
  • 150 g rendanog žutog sira
  • 2 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih krupno izrendajte. Ocedite višak vode. Sitno iseckajte crvenu papriku i vlašac. 

U većoj posudi pomešajte rendano povrće sa jajima, brašnom i sirom. Začinite solju, biberom i slatkom paprikom. Zagrejte rernu na 180°C.

Pleh obložite papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu. Pecite 30–35 minuta, dok površina ne porumeni i dobije lepu zlatnu boju. Ostavite nekoliko minuta da se prohladi, zatim isecite na komade i poslužite toplo ili hladno.

Savet:
Pitu možete obogatiti dodavanjem tikvica, brokolija ili mladog sira. Odlično se slaže sa jogurtom ili svežom zelenom salatom.

Prijatno!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REKAO JE DA TO VIŠE NEĆE JESTI.... I POTOM JE UMRO Fudbaler Radničkog o momentu kad je preminuo trener Mladen Žižović