BRZE GURMANSKE PICE NA TOST HLEBU: Idealan zalogaj za svako doba dana

Milena Tomasevic

06. 10. 2025. u 07:33

Ako vam treba nešto brzo, ukusno i zasitno – a pri tom imate samo par sastojaka u frižideru – ovaj recept za brze pice na tost hlebu će vam dobro doći! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je pravi mali topli sendvič sa bogatim ukusima koji podseća na domaću picu. Savršen je za doručak, večeru ili brzinski obrok kada vam naiđu iznenada gosti.

БРЗЕ ГУРМАНСКЕ ПИЦЕ НА ТОСТ ХЛЕБУ: Идеалан залогај за свако доба дана

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 12 kriški tost hleba
  • 250 ml pavlake
  • 2 veća paradajza
  • so i biber po ukusu
  • oko 150 gr čajne kobasice, šunke ili suhomesnatog po želji
  • 200 gr rendane gaude
  • origano
  • malo seckanih maslina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200°C. Tost hleb premažite pavlakom. Paradajz isecite na tanke kolutove i poređajte preko pavlake. Posolite i pobiberite. Tost ubacite  u rernu na 5–7 minuta da se paradajz malo zapeče. Dodajte šunku, kobasicu ili drugo suhomesnato po želji, pa vratite u rernu još 5 minuta. Na kraju stavite po krišku sira, pospite origanom, stavite malo seckanih maslina preko  i zapecite dok se sir lepo ne rastopi (još 5 minuta).

Poslužite toplo. Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)