POGAČICE SA PARADAJZOM I BOSILJKOM: Recept za ukusnu grickalicu
Ove mekane, mirisne pogačice spajaju jednostavne letnje ukuse u savršen zalogaj. Idealne su kao užina, predjelo ili lagana večera, a priprema je brza i laka. Paradajz i bosiljak daju im svežinu koju će svi obožavati.
FOTO: Novosti
- 500 gr brašna
- 1 kesica suvog kvasca (ili 20 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode ili mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje (za premazivanje)
- mešavina susama i crnog susama za posip
Za nadev
- 200 gr krem sira ili rikote
- 150 gr čeri paradajza (razne boje ako imate)
- bosiljak
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Priprema
U mlaku vodu/mleko dodati kvasac i šećer, ostaviti 10 minuta da nadođe. Pomešati brašno i so, dodati ulje i nadošli kvasac. Umestiti glatko testo i ostaviti da naraste oko 1 sat. Kada testo naraste, podeliti ga na manje loptice i oblikovati krugove sa udubljenjem u sredini. Rubove premazati umućenim jajetom i uvaljati u susam. U sredinu staviti kašiku krem sira, zatim složiti kolutove paradajza. Posoliti, pobiberiti, preliti s malo maslinovog ulja i dodati bosiljak. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15–20 minuta, dok lepo ne porumene.
Prijatno!
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)