OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Najmekše pancerote koje se tope u ustima

Новости онлајн

28. 07. 2025. u 09:35

MIRIS prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

ОВАКВЕ ПРАВЕ САМО НАЈБОЉИ ПЕКАРИ Најмекше панцероте које се топе у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Iako potiču iz italijanske kuhinje (poznate kao calzone), kod nas su dobile svoj specifičan ukus i status omiljenog jela za celu porodicu. Priprema nije komplikovana, a rezultat su hrskavo-mekane pogačice koje osvajaju već pri prvom zalogaju.

 Sastojci za testo:  

* 500 g brašna (meko ili T-400)
* 250 ml mlake vode
* 50 ml ulja
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 1 kesica suvog kvasca (ili 20 g svežeg)

 Sastojci za fil:  

* 200 g rendanog kačkavalja ili trapista

* 150 g šunke ili pečenice (sitno iseckane, opciono)
* 2–3 kašike paradajz pirea ili pelata
* Origano, so i biber po ukusu

Priprema:

Testo: U većoj posudi pomešajte vodu, kvasac i šećer. Ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Dodajte ulje, so i postepeno brašno. Mesite dok ne dobijete glatko testo.

Pokrijte krpom i ostavite da naraste 45–60 minuta.

Fil: U manjoj činiji pomešajte paradajz pire, sir, šunku i začine. Po želji, možete dodati i masline, pečurke ili kukuruz.

Formiranje: Naraslo testo podelite na jednake loptice (oko 10 komada). Svaku lopticu razvucite u krug, stavite kašiku fila na jednu polovinu, a drugom polovinom preklopite.

Krajeve dobro pritisnite viljuškom da se pancerota ne otvori prilikom prženja.

Prženje: U dubljoj šerpi zagrejte ulje i pržite pancerote sa obe strane dok ne porumene.

Vadite ih na ubrus da upije višak masnoće.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SVE JAČA! Posle Marka Arnautovića, stigao je i - on! (FOTO)