ŠTAŠIĆI SA MASLINAMA: Hrskava užina puna ukusa
Idealni za grickanje, druženje ili kao predjelo. Danas delimo brz i jednostavan recept koji će vas osvojiti!
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Sastojci
- 500 gr brašna
- 250 ml vode
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašicica šećera
- 1 kašicica soli
- 200 gr maslina
- 50 ml ulja
Priprema
U toplu vodu dodati kvasac i šećer i ostaviti da se aktivira 10 minuta. Pomešati brašno i so i dodati kvasac. Zamesiti testo pa u to dodati iseckane masline. Ostaviti testo da naraste oko 45 minuta, pa razvući testo i praviti štapiće, uvijati ih. Premazite štapiće masilnovim uljem i pospite belim lukom u prahu ili začnom po želji ( origano, bosiljak).
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)