RECEPT ZA DOMAĆI ZDRAVI HLEB OD ZRNEVLJA BEZ KVASCA: Samo 1 kriška ovog hleba držaće vas sitim ceo dan
DOMAĆI hleb sa zrnevljem na savršen način.

Foto: Printscreen/yt
Da sebi obogatite obrok na zdrav način.
Sastojci:
* 3 jaja
* 1 čaša od 2 dl. jogurta
* 1 čaša vode
* 2 male ravne kašičice soli
* 50 ml. ulja
* 1 kašika sode bikarbone
Po četiri kašike ovsene, ražene, ječmene pahuljice.
Seme:
* susam, lan, čia, golice
Ostavite 15 minuta da nabubre.
Zatim dodajte brašno: 2 supene kašike heljdinog, 2 raženog, 2 kašike ječmenog, 2 kašike mekinja, 2 kašike kukuruznog brašna
Po potrebi dodajte još oko 100ml. vode.
Priprema:
U plastičnu činiju umutite jaja sa jogurtom, ovdom, uljem, soli, sodom bikarbonom. Dodajte pahuljice, a potom i semenje. Kada nabubri dodajte brašno i još malo vode ako je previše gusto. Bez čekanja da naraste, preručite smesu u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo

NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45

BEZ TRUNKE MESA, A SVI TRAŽE REPETE: Prolećni punjeni patlidžan sa sirom i začinima
07. 05. 2025. u 22:44

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)