BRZ I UKUSAN DORUČAK: Najukusnije pica pancerote
Tople, mekane i veoma ukusne pica pancerote sa dva pikantna fila koje će vas osvojiti već kod prvog zalogaja.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 187 ml vode
- 1 kašičica soli
- 360 g brašna
- 2 kašičice instant sušenog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
Za fil sa paradajzom i sirom:
- 1 kašika ulja
- 1 luk, oljušten i isečen na kockice
- 3 čena belog luka, oljuštena i iseckana na kockice
- 200 g čeri paradajza, isečenog na pola
- 1 crvena ljuta papričica, naseckana
- So, biber i šećer po ukusu
- 300 g rendane mocarele
Za fil sa mortadelom:
- 1 kašika ulja
- 200 g mortadele, sitno narezana na kockice
- 3 mlada luka, seckana
- 300 g rendane mocarele
Priprema:
Kako biste napravili pancerote rastvorite so u vodi. Brašno, slanu vodu, kvasac, šećer i ulje stavite u činiju i mutite mikserom dok testo ne postane elastično – biće potrebno oko 5 minuta. Formirajte loptu od testa.
Uljem podmažite veliku posudu i u nju ubacite kuglu testa i pokrijte. Ostavite na toplom mestu bez promaje. Ostavite da naraste 1,5 sat dok ne bude 2,5 puta veća. Dok se diže, pre upotrebe napravite fil.
Da biste napravili fil od paradajza i sira, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk 2-3 minuta. Dodajte beli luk, čeri paradajz i ljutu papriku i dinstajte. Začinite solju, biberom i sa malo šećera, po ukusu. Kada se ohladi pomešajte sa mocarelom.
Da biste napravili fil sa mortadelom, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte mortadelu i luk, pa dinstajte 3-4 minuta. Ubacite u posudu srednje veličine i kada se ohladi pomešajte sa sirom. Lagano pobrašnite podlogu i uvaljajte testo u oblik balvana, pa isecite na 10 delova. Svaki komad razvaljajte u kuglu i ostavite da naraste 30 minuta.
Zatim razvucite na 14 cm u prečniku, a zatim tako razvaljano testo punite sa po 2 kašike fila. Dobro pritisnite ivice, a zatim koristite zupce viljuške da napravite šablon koji će ih još više zapečatiti. Ponovite sa preostalim testom.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju najmanje 5 cm duboko. Kada se zagreje dodajte nekoliko pancerotija odjednom. Okrenite ih kada postanu zlatne, za svaku će biti potrebno oko 2 minuta. Servirajte odmah i jedite dok je vruće.
(stvarukusa)
Preporučujemo

PUNjENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa
18. 03. 2025. u 15:00

IDEALNI ZA DORUČAK: Pužići sa kačkavaljem, fenomenalni i sočni
12. 03. 2025. u 07:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)