PUNJENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa
Kad ne znate šta bi mogli da radite, vi zasucite rukave i zamesite kiflice.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1/2 l mleka
- 1 kvasac
- 3 jajeta
- 4 šoljice ulja
- 2 kesice vanilin-šećera
- malo margarina
Za punjenje:nutela, marmelada, puding od vanile...
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i ostaviti ga da se malo odmori, a zatim od njega praviti kifle željenog oblika i veličine.
2. Svaku ispuniti nadevom po želji i na nju staviti komadić margarina.
3. Kifle peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumene.
(still)
Preporučujemo
 
                    
                    KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)