KOPAONIČKA PITA: Ukusni nadev je prava rapsodija ukusa
Najbolja kopaonička pita koju ćete probati, sprema se sa borovnicama i perfektnog je ukusa, svideće se svima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 4 kesice vanil-šećera
- 3 dl ulja
- 200 g mlevenih oraha
- 850 g borovnica
- 3 kašike prezli
- 1 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice cimeta
- 3 žumanca
Za posipanje:
- 4 kašike prah-šećera
Priprema:
Tri kore premažite uljem, a na treću koru ravnomerno rasporedite mlevene orahe i borovnice koje ste prethodno posuli šećerom. Zatim sipajte prezle, vanil-šećer i uvijte pitu. Tako napraviti 3 štrudle i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Potom svaku štrudlu premažite mešavinom pavlake, žumanaca i cimeta. Vratite u rernu da se zapeče nekih 15 minuta. Pre služenja pitu pospite prah-šećerom.
(trpeza)
Preporučujemo
SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
25. 01. 2025. u 15:00Novosti online
SLATKA GIBANICA SA ORASIMA: Idealan spoj hrskavog i sočnog koji se lako pravi
18. 01. 2025. u 15:00Novosti online
ŠTRUDLA SA ORASIMA: Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
16. 01. 2025. u 15:00Novosti online
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)