NOVI RECEPT KOJI JE ZALUDEO DRUŠTVENE MREŽE: Slatko pecivo poput oblaka
Pecivo na prvi pogled izgleda sasvim obično i kao svi drugi pekarski proizvodi, ali kada ga prepolovite, videćete da je sve samo ne običano.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tri jaja
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g belog šećera
- Ekstrakt vanile
- jestiva boja (po želji)
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutiti belanca pa dodati kukuruzno brašno i šećer. Po želji možete dodati ekstrakt vanile za aromu i jestivu boju ako želite različite nijanse hleba.
Nastavite da mešate žicom za mućenje dok ne dobijete glatku belu smesu. Prebacite smesu u posudu za pečenje i napravite oblik koji želite pre nego što je stavite u rernu na 25 minuta na 150 stepeni. Ako ste mešavini ranije dodali jestivu boju, unutrašnjost peciva će imati zanimljivu boju.
(tportal.hr)
Preporučujemo

SOČNI I NEODOLjIVI: Trouglići sa sirom i šunkom kakve još niste probali
06. 08. 2024. u 12:00

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

ZAHAROVA ŽESTOKO O ZABRANI PRELETA VUČIĆU: To je skandal, niko nema moć da uništi partnerstvo sa Beogradom
ODBIJANjE Litvanije i Letonije da daju dozvolu za let aviona srpskog predsednika Aleksandra Vučića ka Rusiji predstavlja još jedan skandalozan slučaj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi ruska agencija TASS.
07. 05. 2025. u 15:48

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)