DOMAĆA PITA OD KISELOG TESTA SA SIROM I MIROĐIJOM: Vrhunska pita kakvu sigurno niste probali do sada
Savršen spoj mirisa i ukusa.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg brašna
- 2 žumanca
- 2,5 dl mleka
- 30 g kvasca
- kašičica šećera
- 1 dl ulja
- so
nadev:
- 300 g belog sira
- 2 dl pavlake
- 2 žumanca
- 4 belanca
- vezica mirođije
- kašičica putera, so
Priprema:
Rastopite kvasac u 1 dl mleka, dodajte šećer i malo brašna, poklopite i ostavite na
toplom da uskisne.
Pomešajte brašno, so, kvasac, žumanca, ulje i preostalo mleko, pa zamesite meko testo.
Mesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste.
Izmrvite sir i pomešajte sa pavlakom, žumancima i iseckanom mirođijom. Belanca malo
posolite, pa mikserom ulupajte u čvrst sneg i pažljivo umešajte u smesu od sira i mirođije.
Testo razvucite oklagijom do debljine od 1 cm i stavite u podmazan i pobrašnjen pleh.
Preko testa sipajte i ravnomerno rasporedite nadev, ali tako da uz ivicu ostane malo čistog testa.
Poprskajte otopljenim puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Služite uz jogurt ili, još bolje, uz veliku činiju ovčijeg kiselog mleka.
Preporučujemo
POGLEDAJTE SPECIJALNU OEPRACIJU UKRAJINE U POKROVSKU Oglasili se Rusi: "Sve smo ih pobili" (VIDEO)
UKRAJINSKE snage i dalje drže položaje u Pokrovsku, gde pokušavaju da zaustave veliku grupaciju ruskih trupa koja nastoji da prodre u stambene zone i preseče linije snabdevanja, saopštio je komandant ukrajinske vojske Aleksandar Sirski 1. novembra.
01. 11. 2025. u 16:18
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"TO NIJE GLUPOST, TO JE DNO!" Karleuša oštro o Cecinom potezu u Severnoj Makedoniji
PEVAČICA Jelena Karleuša oglasila se povodom postupka koleginice Svetlane Cece Ražnatović na koncertu u Severnoj Makedoniji.
01. 11. 2025. u 13:31
Komentari (0)