ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom

Tatjana Marković

29. 08. 2024. u 07:00

Gibanica prepuna kefira i sira je jelo koje ćete često da pravite.

ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром

Foto Shutterstock

Sastojci:

2 kore za pitu

600 ml kefira
6 jaja
300 g svežeg sira
1/2 kašičice soli
50 g kačkavalja
šaka susama

Recept za brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom:

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.

Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačkavalja i pospite susamom.

Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SASTANCI SU KORPORATIVNI TRENUTAK ISTINE: Goran Vučetić iz Mozzart - a održao novo predavanje u Srpskoj asocijaciji menadžera