POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
Umesto oraha možete upotrebiti mak ili koštice bundeve.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 kg brašna
- 1 l mleka
- malo soli
- 1/2 kg oraha
- 100 g šećera
Priprema:
1. Od brašna, mleka i soli zamesiti glatko testo. Razvijte ga na debljinu od tri do četiri mm, polovinu pospite zašećerenim mlevenim orasima, pa preklopite drugom polovinom.
2. Testo ponovo razvijte i preklopite. Ovu radnju ponavljati više puta, sve dok se ne dobije veličina koja odgovara veličini posude u kojoj će se pogača peći.
3. Pečenu pogaču poprskati vodom i prekriti čistom krpom.
(still)
Preporučujemo
 
                    
                    BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23
 
                    
                    RECEPT NAŠIH BAKA: Mekike punjene sirom - idealne za doručak, užinu, ili večeru
30. 05. 2024. u 07:00
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)