PITA SA VIŠNJAMA I KEKSOM: Sočna i slatka, poslastica sa kojom nikada ne možete da omanete
Kombinacija voća i mlevenog keksa je fantastična.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tanke kore za pitu 500 g
- višnje 500-600 g
- šećer 15-20 kašika
- mleveni keks 6-8 kašika
- ulje 100 ml
- voda 100 ml
Priprema:
Vodu i ulje stavite da provri, a zatim sklonite i ostavite da se prohladi. Kore podelite na tri ili četiri dela. Stavite prvu koru i premažite je pripremljenim uljem i vodom, zatim stavite i preostale kore i takođe ih premažite.
Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, dve kašike keksa i pet kašika šećera. Bočne strane preklopite na 2-3 centimetra da vam fil ne bi curio, a zatim sa kontrastrane uvite rolat. Složite rolat na pripremljeni pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
Tako uradite i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate premažite pripremljenim uljem i stavite u hladnu rernu, pa je onda uključite na 200 stepeni. Kada se rerna zagreje smanjite temperaturu na 180.
Pecite pitu 40-45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu, još vruću pitu poprskajte vodom i pokrite suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa je isecite i pospite šećerom u prahu.
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"TO NIJE GLUPOST, TO JE DNO!" Karleuša oštro o Cecinom potezu u Severnoj Makedoniji
PEVAČICA Jelena Karleuša oglasila se povodom postupka koleginice Svetlane Cece Ražnatović na koncertu u Severnoj Makedoniji.
01. 11. 2025. u 13:31
Komentari (0)