PUNJENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Savršeno pecivo koje može da bude i odličan doručak ili užina

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 400 g brašna,
- 1 jaje,
- 20 g kvasca,
- 200 ml mleka,
- malo ulja,
- korica limuna,
- 1 kašičica šećera,
- malo soli.
Za nadev:
1 puding od slatke pavlake, 250 ml mleka, 1 vanilin šećer, 1 kašičica šećera, 1 kašika suvog grožđa, 1 kašika integralnog pirinča u boji, 1 žumance.
Priprema:
U malo vode mlake rastopiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno, dodati jaje, kvasac, mlako mleko, ulje, koricu limuna, so i zamesiti mekše testo.
Ako je potrebno brašno dodavati po potrebi. Testo dobro izraditi i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Puding skuvati, dodati šećer po želji i malo prohladiti.
Kašikom prebaciti u kalup za tulumbe. Testo razviti na 1,5 cm, iseći na tanje trake i svaku traku uviti u valjak. Spojiti dve trake u vrhu i isplesti kiku. Iseći na nekoliko dela i stvarati manje krugove od pletenice.
Ređati u podmazan pleh ili sa obloženim pek papirom. Špricom puniti krug pletenice pudingom a na vrh pudinga ubaciti malo suvog grožđa i pirinča.
(Still)
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)