ODLIČNE ZA UŽINU ILI VEČERU, MOŽETE DA STAVITE SLANI MEKANI SIR: Palačinke od spanaća filovane sirom
PALAČINKE od spanaća filovane sirom su najbolja opcija slanih palačinki, koje pored toga i izgledaju neobično zbog zelene boje koju im daje spanać.

Foto Shutterstock
Za palačinke od spanaća možete brzinski da potopite spanać u ključalu vodu i tako blanširanog da ga sitno iseckate. Ili ga izmiksirajte u blenderu sa drugim sastojcima.
Sastojci:
* 120 g običnog brašna
* prstohvat soli
* 280 ml punomasnog mleka
* 50 g seckanih listova bebi spanaća
* kašika putera
* 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 200 g mekanog belog sira
Recept za palačinke od spanaća filovane sirom:
Korak 1:
Napravite smesu za palačinke:
Za palačinke od spanaća filovane sirom prvo napravite testo za palačinke, stavite brašno, prstohvat soli, jaje, mleko i spanać u blender i umutite dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.
Korak 2:
Pecite palačinke:
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte komadić putera da se istopi. Dodajte šestinu testa za palačinke, vrteći tiganj da biste napravili tanku, ujednačenu palačinku. Stavite palačinku na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.
Korak 3:
Nafilujte palačinke:
Kada su pečene, palačinke nafilujte mekanim belim sirom i servirajte. Uživajte u palačinkama od spanaća filovanim sirom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)