PRELAKO - POGAČA MEKANA KAO DUŠA KOJA SE BRZO PRAVI: Testo se ne mesi, a nema ni čekanja da odstoji
ČESNICA je pogača koja se pravi bez kvasca, a naš predlog je ako je niste umesili da isprobate ovaj recept za pogaču.

Foto Shutterstock
Pravi se baš brzo, nema mešenja testa i čekanja da nadođe, nesto se samo pomešaju sastojci i ispeče. Jogurt je čini neverovatno mekanom, a što je najbolje uspeće vam iz prvog pokušaja.
Potrebno:
* 500 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 3 kašike ulja
* 250 ml jogurta
* 150 ml kisele vode
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, ulje, kiselu vodu i promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i posolite. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte u okruglu tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Možete da je služite i kao česnicu, samo ubacite paru unutra.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OD NEKOLIKO NAMIRNICA NAPRAVITE ODLIČNO JELO: Oslić u sosu od limuna
25. 12. 2023. u 10:00

TUFAHIJE - NAPRAVITE OBAVEZNO: Da li uopšte postoji neko ko ne voli ovaj kolač
26. 12. 2023. u 16:21

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)