PRELIV OD MEDA ZA SAVRŠEN UKUS: Slana baklava sa feta sirom
NEOBIČNA kombinacija sastojaka će svakoga oduševiti, slana baklava sa feta sirom i medom se pravi lako i brzo .
Foto Shutterstock
Nekada se baklava služila samo carevima i nije znao svako da je napravi. Mi vam donosimo sjajan recpet za slanu baklavu sa feta sirom, medom i džemom. A nećete pogrešiti ako je poslužite na slavi ili za praznike. Ovu slanu baklavu možete da naprvite i u posnoj verziji, samo mrsne namirnice zamenite posnim.
Potrebno:
* 1 pakovanje kora za pitu
* 230 g feta sira
* 200 g putera
* malo džema od smokvi
* 3 kašike seckanog vlašca
* 50 g kikirikija
* med
Recept za slanu baklavu sa feta sirom:
Kore ređajte jednu na drugu i onda presicite na pola. Jednu polovinu vratite u kesu, a drugu ćete koristiti. Svaku koru premažite istopljenim puterom, sem poslednje. Poslednju koru premažite džemom, pa pospite seckanim kikirikijem, vlašcem, pa posolite i pobiberite. Poređajte fetu po dužini, ali samo na ivicu i urolajte. Isecite na manje parčiće i poređajte u kalup za mafine koji ste prethodno premazali istopljenim puterom. Slanu baklavu opet premažite istopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Vruću slanu baklavu prelijte medom dok je vruća.
(StvarUkusa/Mondo)
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)