PITA OD PRAZILUKA: Bez kora i od dva brašna
NIJE vam potrebno puno vremena ni veštine. Napravite pitu bez kora i od dva brašna. Posna je, ali ćete je jesti i mrsnim danima koliko je dobra.

Foto Pixabay free images
Potrebno je:
* 250 g kukuruznog brašna Foto Pixabay free images
* 250 g pšeničnog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* 2 struka praziluka
* 2 čaše kisele vode
* pola čaše ulja
* so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 20 minuta. Za to vreme isecite zelene delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANjE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
29. 11. 2023. u 15:49

10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)