ZALIVENA PITA: Ručak kojem ne može da odoli ni mladi ni stari
Pita sa mladim lukom i sirom je izdašna i preukusna - savršena za jedan kaloričan obrok

Foto: Jutjub/Printskrin/Letina kuhinja
Potrebno za testo:
- 500 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- So
- 75 ml ulja
- 200 ml mleka
- 2 jaja
Fil:
- 2 jaja
- 200 grama tvrdog sira
- 200 grama sitnog sira
- so
- mladi luk
- 100 ml rastopljenog putera
Za zalivanje:
- 200 ml mleka
Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.
Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.
U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta.
Uživajte.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)