RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti

Novosti online

14. 08. 2023. u 16:00

Tradicionalna gibanica sa sirom priprema se sa svega nekoliko sastojaka, a ovo je najlepši recept. Najbolji recept za gibanicu je onaj koji ćete jednostavno spremiti i koji će vašim nepcima pružiti apsolutno zadovoljstvo pri svakom zalogaju. Za tradicionalanu pripremu ove pite potrebno vam je svega nekoliko sastojka, malo umeća i volje, te će se pred vama naći prava gibanica kojoj će retko ko odoleti!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети

Foto: Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 500 g kora za gibanicu
  • 350 g sira
  • 3 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 150 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 šoljice vode

Priprema:

Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem.

Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom vode i ulja.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni stepeni). Kad je gotova ostaviti da se prohladi pa seći na parčiće željene veličine i služiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!