RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
Tradicionalna gibanica sa sirom priprema se sa svega nekoliko sastojaka, a ovo je najlepši recept. Najbolji recept za gibanicu je onaj koji ćete jednostavno spremiti i koji će vašim nepcima pružiti apsolutno zadovoljstvo pri svakom zalogaju. Za tradicionalanu pripremu ove pite potrebno vam je svega nekoliko sastojka, malo umeća i volje, te će se pred vama naći prava gibanica kojoj će retko ko odoleti!

Foto: Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 350 g sira
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 150 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašika ulja
- 1/2 šoljice vode
Priprema:
Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem.
Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom vode i ulja.
Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni stepeni). Kad je gotova ostaviti da se prohladi pa seći na parčiće željene veličine i služiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)