ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica
Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept
Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci
- 1 kg brasna
- 20 gr kvasac
- malo soli, mlevena crvena paprika
- 800 gr svinjsko meso
- malo svinjske masti
Priprema
Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.
Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne. Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.
Ostavite ga da se udvostruci. Podelite testo na 8 loptica. Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.
Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.
Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.
Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.
Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)