PET TRIKOVA ZA SAVRŠENE PRŽENICE: Svaki put će vam ispasti fenomenalno, uživaćete u njihovom ukusu
Prženice većina ljudi voli, toliko da je to verovatno najčešće pripremani obrok. Punog su ukusa, mogu da se kombinuju uz razne namaze, pa čak i nose na posao, izlete..a da bi bile vazdušaste i ukusne ovi trikovi iskusnih domaćica će pomoći.

Foto Shutterstock
1. Koristite hleb koji je star par dana ili stari hleb. Tada će biti mnogo ukusnije i imaće bolje strukturu. Možete da ih pravite i od domaćeg integralnog hleba.
2. Vodite računa da svaka kriška hleba bude oko 1,5 cm, jer ako previše tanko isečete kriške, prženice će biti gnjecave i upiće previše ulja i jaja.
3. Ne preterujte sa upotrebom jaja kada pravite prženice, jer uprkos debljini hleba, previše jaja može da upropasti jelo. Jedno jaje je dovoljno za dve kriške hleba.
4. Zagrejte ulje tako da bude vrelo i tek onda ubacujte prženice! U suprotnom, upiće previše masnoće i neće biti prijatne za jelo. Takođe, nemojte da koristite puter umesto ulja kad pržite, jer gori na visokoj temperaturi koja vam je potrebna za prženice.
5. Možete da upotrebite malo kreativnosti i nakon što hleb uvaljate u jaja, uvaljate ga u sitno narendan kačkavalj ili parmezan, prženice će oduševiti sve!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVETI ZA KUVANjE: Jednostavni trikovi s kojima će testenina uvek biti savršena
24. 02. 2025. u 16:25Jovana Vasić

7 SAVETA DA VAM MESO BUDE SOČNO: Uz ove sugestije svako meso koje budete pripremali biće savršeno sočno i meko
22. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)